ביצעתם עבירת תנועה ונתפסתם ע"י שוטר, מעבר לקנס והדיונים המשפטיים אתם עומדדים בפני מסלול במשרד התחבורה "המעניק" לכם ניקוד בהתאם לחומרת העבירה מ-0 ועד ל-10 נק' ובמידה שביצעתם בעבר עבירות תנועה עם ענישה של נקודות, שיטת הניקוד תצבור לכם את הנקודות – מצב שיכול להוביל לענישה כפולה ולשורה של סנקציות, כגון תשלום קנס כבד ושלילת רישיון הנהיגה. במאמר זה תקבלו את כל המידע על השיטה החדשה וכיצד להימנע משלילה.
המונח "צבירת נקודות", מוכר לנהגים רבים, אך רבים תוהים מתי הענישה הופכת להיות רצינית, וכמה נקודות מביאות לשלילה.
נקודות עבירה ניתנות לנהג בגין כל עבירת תנועה שהוא עושה, נקודות אלו תקפות החל מיום ביצוע העבירה למשך שנתיים למי שצבר עד 20 נק' ומגיע עד לארבע שנים למי שצבר 22 נק' או יותר.
נהג שלחובתו נרשמו 36 נק' – רשיונו נפסל ל-3 חודשים, ואם שב לכביש וצבר עוד 36 נקודות בטרם חלוף שש שנים ממועד הפסילה, רשיונו יפסל ל-9 חודשים ויחודש רק לאחר בדיקה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים, מבחן עיוני (תאוריה) ומבחן מעשי (טסט).
מה חדש בשיטת הניקוד של משרד התחבורה?
אצל כלל הנהגים החמירו עם הענישה בשיטת הניקוד החדשה, ומכיוון שמעורבותם של נהגים חדשים בתאונות דרכים עולה בהרבה על חלקם היחסי בקרב אוחזי ההגה, ההחמרה אצלם אף יותר רצינית ומשמעותית.
כדי למנוע ענישה ולהשאיר אתכם על הכבישים קיבצנו עבורכם את החידושים האחרונים במתן נקודות על עבירות תנועה.
אם קרה וביצעתם עבירת תנועה מכל סוג, חשוב להיוועץ עם עו"ד המתמחה בדיני תעבורה, ובעל נסיון רב בתחום. עורך דין תומר נגולה מנהל את מחלקת התעבורה של פירמת עורכי הדין LS, שלאחרונה דורגה במקום ה- 1 בקטגוריית משרדים רב-תחומיים, עורכי הדין זמינים לכם בכל עת ובכל שעה לייעוץ וייצוג משפטי ויעזרו לכם לשמור על הרישיון.
טבלת הניקוד של משרד התחבורה מסווגת ל-5 קטגוריות שונות ע"פ חומרת העבירה שנעשתה על ידי הנאשם: